¿NECESSITA UN DOCTOR? ¡DEMANI CITA ARA!

Entri i possis en contacte amb nosaltres fàcilment per conertar cita.

IDENTITAT

L’ICUN és un centre d’urologia dirigit pel Dr. J M. Banús que gràcies a l’equip mèdic que ho recolza i l’equipament de les instal·lacions amb què compta, permeten una bona atenció i una fàcil derivació de cada pacient en la subespecialitat d’urologia que requereixi.

La idea de llançar un servei d’urologia, amb estàndards de qualitat d’atenció hospitalària en l’atenció privada dels pacients no és nova en el món, però sí que ho era fa ja més de 15 anys a Espanya. A través dels viatges als EUA de diversos components de l’equip es va anar forjant la possibilitat de fer aquest plantejament, i per això, amb diversos uròlegs formats durant la seva residència amb el Dr. Banús, es va anar posant progressivament en funcionament un equip amb les diferents subespecialitats, amb la idea de personalitzar l’atenció del pacient (en principi un pacient és atès pel mateix uròleg), compatibilitzant en el possible aquesta característica amb l’atenció superespecialitzada (se li recomana que sigui vist per un altre especialista del grup que s’encarrega més específicament de l’àrea que necessita el pacient, per exemple, incontinència).

La nostra política

No hi ha medicina publica i medicina privada. Hi ha bona medicina i altres alternatives, que no ens interessen. El valor central de la medicina no és el sistema sanitari, o el metge, o el gestor. És el malalt. És l’únic que compta, i al voltant del qual ha de girar tota l’estructura sanitària, des de la netejadora fins al professor. Per això la nostra estructura intenta no ser mai rígida. És el metge que connecti millor amb el pacient el que deu seguir-lo. Evidentment, tenim la nostra estructura organitzada per subespecialitats, però també tenim sessions clíniques, en què, a més de publicacions científiques, protocols, etc., es comenten els casos concrets dels nostres pacients, que han suscitat algun dubte o que el metge que li ha visitat considera que el pacient es pot beneficiar si discutim el seu cas i entre tots es pren una decisió. Si el pacient està còmode amb el Dr. “X” no cal passar-ho al Dr. “I”. I no només pel que fa a les visites funcionem així. També la cirurgia es planteja entre tots, i es decideix qui ha de ser el primer cirurgià sobre la base de l’experiència i entrenament concret del cirurgià per a aquest cas.

Els nostres valors

Des de fa anys venim apostant pel mínim trauma possible, el que ara molts anomenen cirurgia mínimament invasiva. Però la idea és més, molt més. Al pacient cal fer-li les proves necessàries per arribar a un diagnòstic de certesa, ja que sense ell no hi ha cap tractament que ofereixi garanties. Però cal fer-ho amb el mínim disconfort o molèstia possible, i el més ràpid que puguem (si cal evitar patiment, una forma de patir és sens dubte la intranquil·litat i la incertesa fins a arribar a un diagnòstic). Aquesta manera de pensar és encara més ampli. Tenim molt clar que al pacient cal fer-li el que més beneficiós sigui per a ell, però també està molt clar que NO HA DE DIR NI “AI” en tot aquest procés. Estem convençuts que en la nostra escala de valors això va primer que altres arguments, com el del cost, que malauradament alguns intenten imposar.

INVESTIGACIÓ

Tenim una base de dades de més de 30.000 històries clíniques amb una tendència creixent, ja que ens acabem d’incorporar a dues mútues addicionals. L’equip està compost per un total de 7 especialistes en urologia i dos metges més d’altres especialitats. Tots els membres de l’equip han rebut formació acreditada sobre GCPs. Som un centre innovador (per exemple, vam ser els primers a incorporar la crioterápia per al càncer de pròstata) i motivats per la investigació. Tenim formalitzada la tutela del CEIC de l’Hospital Clínic de Barcelona. En tractar-se d’un centre privat i tutelat per un CEIC que ja ha aprovat el mateix protocol, la posada en funcionament podria ser pràcticament immediata. També tenim formalitzat un dipòsit de medicaments autoritzat pel Col·legi de Farmacèutics i una farmacèutica en plantilla, per la qual cosa no hi hauria problemes per gestionar la medicació experimental.

p1000459_m-copia

INFORMACIÓ SOLIDARIS

Solidaris és una fundació privada sense ànim de lucre que ha creat amb la intenció de col·laborar de forma periòdica amb països subdesenvolupats.

Som infermeres, metges i altres voluntaris del món sanitari i no sanitari.

Dediquem part del nostre temps, i esforç a la gent sense recursos. Ajudem a formar els professionals d’on anem perquè hi hagi continuïtat.

Ens pot ajudar en el seu temps lliure. Si no en tens, amb una aportació econòmica per ajudar a tirar endavant aquesta tasca.

Si de veritat t’interessa i vols saber més del que estàs llegint, posa’t en contacte amb nosaltres, no et penediràs.

Projectes “Solidaris”

Col·laborem amb centres mèdics-quirúrgics en països del tercer món. Subministrem medicaments, material mèdic i tota aportació altruista que pugui posar de manifest el més necessitat.

Membres del patronat

Vols col·laborar?
La teva aportació pot ajudar a organitzar col·laboracions metges i aportacions a les persones de llocs més necessitats.

p1000466_m-copia
p1000456_m-copia